MENU   
NOVINKYDARVITSVĚT CUKRÁŘŮMIXITOPAVSKÉ BRAMBŮRKYJESENICKÝ ŠÍPEKRYBIZÁKBOTANICODR. POPOVEREBOS DRINKGREŠÍKVÁNOCEMARLENKANOVINKYBABIČČIN PEČENÝ ČAJKAUMYVELIKONOČNÍ MEDVÍDKOVÉ ČAJEOVOCŇÁKLIPOOFAJNÉ VĚCI OD SOUSEDŮDELIKATESYSEMIXVÝROBKY Z MEDUTO NEJLEPŠÍ Z PŘÍRODYMILOTAHOŘČICE A DOCHUCOVADLASLANÉ POCHOUTKYMARKETINGOVÝ MATERIÁLZBOŽÍ PRO NEREGISTROVANÉ

SVĚT CUKRÁŘŮ

 
 
<  1 2  >
Čokoládová potahovací hmota K2 - 1 kg
Čokoládová potahovací hmota K2 - 1 kg Snadno tvarovatelná bílá hmota K2 se hodí k potahování dortů, k vyřezávání ozdobných tvarů (písmen, květin, ornamentů) i k modelování postaviček. Hmotou můžete potahovat nejenom dorty, ale i cupcakes a zároveň vytvářet drobné ozdoby navrch. Hmotu slepíte jedlým lepidlem, královskou glazurou anebo si lze připravit vlastní spojovací hmotu z bílku, moučkového cukru a kapky vody. Hmota snadno dobarvíte, nejlépe gelovými barvami. Po obarvení zabalte hmotu do potravinářské fólie a nechte ztuhnout asi 15-30 minut podle množství. Před manipulací je třeba hmotu propracovat v rukách, aby získala pružnost. Poté ji vyválejte na hladké podložce na velký plát, hodí se vám k tomu silikonová podložka. Během vyvalování podsypávejte plát moučkovým cukrem, aby se nepřichytil. Pokud se hmota příliš zahřeje, změkne a je třeba jí nechat chvíli stát o pokojové teplotě (nebo na chvilinku do ledničky), aby získala větší tuhost. Po tuto dobu mějte fólii pevně zabalenou v potravinářské fólii.
319 Kč  (315 Kč)
12,27 €  (12,12 €)
Hladítko (žehlička) na marcipán a fondán zakulacená 15x8 cm
Hladítko (žehlička) na marcipán a fondán zakulacená 15x8 cmŽehličkou docílíte hladkého efektu potahovaných dortů, cupcakes a dalších zákusků. Žehličkami přejíždějte po dortu od shora dolů. Díky ploché hladké ploše docílíte ostrých hran na dortech, ale i případného zaoblení. Potahování a uhlazování vám půjde snadněji, když dortem budete pohybovat na otáčivém podnosu. Potahovací hmotu pečlivě zpracujte, aby měla polotuhou konzistenci. Rozválejte ji válečkem, pokud se lepí, můžete podsypat jemným moučkovým cukrem nebo škrobem. Celková hmota by měla být cca 0,2 – 0,5 cm silná. Pokud budete potahovat kruh, velikost rozválené hmoty by měla být stejná, jako bude průměr dortu + dvakrát výška dortu + cca 1/3 výšky dortu. Čím větší bude, tím lépe se bude hladit a zamezíte tak vzniku varhánků na bocích dortu. Rozválenou hmotu zvedněte např. pomocí válečku nebo obou rukou a položte ji souměrně na korpus dortu. Hlaďte hladítkem opatrně od středu k okrajům, tak, aby se ven dostaly případné vzduchové bubliny. Pokud i tak nějaké zůstanou, propíchnete je špendlíkem a zahlaďte rukou a hladítkem. Až bude vrchní plocha rovná a bez bublinek, začnete hladit okraje. Nejdříve dlaněmi, poté hladítkem. Postupujte shora dolů. Dole u stolu, kde má hmota tendenci se vlnit a dělat zmiňované varhánky ji můžete rukou trochu potáhnout, čímž dojde k jejich napnutí a srovnání faldů. Pro ostrý horní hranu použijte dvě hladítka proti sobě v pravoúhlém postavení. Na závěr oříznete přebytečnou hmotu nožíkem či rádélkem, zbytek hmot můžete využít na ozdoby nebo později (pečlivě ji zabalte do igelitu, aby neosychala, a uložte např. do lednice nebo chladnější spíže). Dort ještě můžete na závěr opatrně dočistit hladítkem. Hladítko před prvním použitím pečlivě omyjte vodou a saponátem. Opláchněte a osušte.
99 Kč  (95 Kč)
3,81 €  (3,65 €)
Maďarská potahovací hmota K2 - 1 kg
Maďarská potahovací hmota K2 - 1 kg
289 Kč  (285 Kč)
11,12 €  (10,96 €)
<  1 2  >
KONTAKTY
+420 730 666 999
obchod@fajneveciodnas.cz
SLEDUJTE NÁS
+420 730 666 999 obchod@fajneveciodnas.cz